gedrag

Nederlands succes in Zweedse sneeuw

Ben je faliekant tegen broodfok, en wil je dat ook actief tonen, op 14 mei is er een demonstratie

Honden moeten afscheid kunnen nemen van overleden baas, zo vindt de PvdD.

The Kennel Club publiceerde onlangs een uitgebreid rapport over de Engelse Bulldog, een ras dat in het land erg populair is, maar ook kampt met veel gezondheidsproblemen.

Er ging een juridisch gevecht van bijna vijf jaar aan vooraf, maar gisteren heeft de Duitse rechter dan eindelijk het verlossende woord gesproken.

Onlangs werden rasverenigingen benaderd met mails verzonden door dierenartsen. Het lijkt zo te zijn dat alle rasverenigingen werden benaderd. In deze mails stond foutieve informatie.

Kansai airport in Osaka maakt het reizende honden eventjes leuker...

“GCHP Ch Stone Run Afternoon Tea” is de officiele naam van de Best in Show Winnaar van Westminster 2020. Westminster is voor Amerika wat Crufts voor dit deel van de wereld is, de grootste show waar honden alleen op uitnodiging aan mogen deelnemen.

Het heeft even geduurd, maar het Europees Parlement wil nu serieus iets gaan doen tegen illegale puppyhandel.

Artrose is een vervelende aandoening die veel honden treft. Los van de vraag hoe het ontstaat is het ook belangrijk hoe je er als eigenaar mee omgaat als een hond het heeft.
 

14.000 Honden worden er -gemiddeld- jaarlijks gebruikt als proefdier in alle landen van de Europese Unie gezamenlijk.  Het gaat daarbij om honden die “voor de eerste keer” worden gebruikt, dus voor het eerst deel uitmaken van een experiment.

Kurkuma, ook bekend als koenjit, is een veelgebruikte specerij in de oosterse keuken en is afkomstig van de Curcuma longa. Dat is een plant uit Zuid-Oost Azië die vooral in India commercieel wordt verbouwd.

De maand februari staat bij de meeste dierenartsenpraktijken in het teken van gebitsverzorging.

Hij zat niet op Facebook, was in ieder geval niet heel actief op Instagram, maar was wereldberoemd bij hondenliefhebbers op Twitter. Hond Harrie, “Eerste hondenburgemeester van Nederland. #Gouda. Voedselwaakhond (specialiteit: worst).

Paul Mandigers heeft afgelopen week aangekondigd zijn bestuurslidmaatschap neer te leggen.
Hij vond de combinatie met zijn reguliere werk moeilijk.

Verslagenheid bij het politieteam van de Belgische badplaats Knokke-Heist. De afgelopen nacht kwamen twee politiehonden, Drago en Blue, om bij een zwaar verkeersongeluk.

Op 1 februari is er wereldwijd –in ieder geval in Europa- aandacht voor de positie van de Galgo, de Spaanse windhond.

Het coronavirus, de variant 2019-nCoV die zich op dit moment vanuit het Chinese Wuhan in razend tempo over de wereld verspreidt, zorgt ook voor honderden slachtoffers onder honden. 

De Koninklijke Hondenbescherming heeft een nieuwe directeur.
Daphne Groenendijk neemt de functie over.

Goed nieuws voor honden en hun eigenaren in Nederland: een vuurwerkverbod lijkt nu echt definitief. Hoewel het onderwerp nog door de ministerraad moet, ziet onder andere de NOS genoeg aanwijzingen voor een doorbraak in de vuurwerkdiscussie.

Epilepsie is een probleem dat heel wat lastiger aan te pakken is dan het lijkt.
De selectie begint bij de poort en die poort is de Raad, zo lijkt het.
Hoe werkt dat en waar staat de Raad in deze?

Ingrid Newkirk, de president van PETA, schreef samen met ghostwriter Gene Stone een boek over karakteristieke kenmerken van dieren.
Tijdens haar promotie daarvoor gaf ze onlangs haar mening over hoe met honden moet worden omgegaan.

In de aanloop naar de presidentiële verkiezingen liggen in de VS de kandidaten doorlopend onder een vergrootglas. Gisteren was het de democratische kandidaat en voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg die onder vuur kwam te liggen.

Ooit hebben we honden gedomesticeerd, en we zijn er, met behulp van hondenscholen en dergelijke, redelijk goed in geworden om honden opdrachten te geven. “Getrainde honden”, honden die ons kunnen begrijpen. Maar misschien is dat “begrijpen” de honden wel gewoon aangeboren.

Het doek lijkt definitief gevallen voor de Benelux Winner.

Wie zijn hond een Winnertitel kan geven op een show in België, Nederland en Luxemburg, mag de titel “Benelux Kampioen” dragen.  De hond dan.

Het is geluidloos doorgevoerd, maar ook Luxemburg, de Fédération Cynologique Luxembourgeoise, laat nu honden uit “groep 11”, oftewel de Nationaal Erkende Rassen toe, rassen die in het land van herkomst als officieel ras erkend zijn door de Nationale kennelclub.

De Raad van State vindt dat de gemeente Bladel, waar Hapert in Brabant onder valt, ten onrechte dwangsommen heeft opgelegd aan het bedrijf Dutch Pet Farm, waar de bekende J.Castelijns een van de bestuurders in de BV is.

Liefhebbers van muziek en van honden met een account bij muziekstreamingdienst “Spotify” kunnen voortaan hun favoriete muziek automatisch delen met hun viervoeter. Bovendien, Spotify maakt de lijst aan gebaseerd op ede karaktereigenschappen van de hond.

Ook vorig jaar was er al sprake van strenge controles, en dit jaar kondigt de Steirischen Hundesport-Klub het duidelijk aan: er gaat zeer streng worden gehandhaafd op dierenwelzijn op de shows, te beginnen met die in Graz, Oostenrijk. De show zal plaatsvinden op 29 februari en 1 maart 2020..